Yonex Badminton Raket Serileri, Farklılıklar Neler?

Yonex'in badminton raketleri genel özelliklerine dayanarak üç farklı kategoriye ayrılır: Güç, Hız ve Kontrol. Kategoriler, raketlerin özelliklerine yönelik kullanışlı bir rehberlik sağlar ve oyuncuların kişisel tercihlerine bağlı olarak raket seçimlerini daraltmalarını kolaylaştırır.

Başlangıçta açıklanması gereken önemli bir nokta, güç, hız ve kontrolün tüm Yonex raketlerinin sahip olduğu özellikler olduğudur. Raketleri farklılaştıran şey, bu özellikler arasındaki denge, yani belirli bir rakette hangi özelliğin nispeten daha güçlü olduğudur. Örneğin, bir raket Güç kategorisine giriyorsa, bu kesinlikle hız ve kontrolün sıfır olduğu anlamına gelmez. Anlamı, denge olarak, diğer raketlere göre biraz daha fazla güce sahiptir ve dolayısıyla raketin gücüne daha fazla önem veren biriyseniz, hız ve kontrol yerine, ihtiyaçlarınıza uygun olan raketlerin kategorisi budur.

Bu bilinçle, farklı kategoriler altındaki raketlere biraz daha yakından bakalım!

Güç kategorisi, daha genç olan Astrox ve Voltric serileri tarafından temsil edilmektedir. Bu kategorideki raketlerin önemli bir özelliği, baş ağırlıklı olmalarıdır. Yonex'in raket matrisine göre, her iki seri de baş ağırlıklı raketler içerir.

Son turnuvalarda profesyonel oyuncular arasında popülerliği nedeniyle birçok kişi Astrox serisini tanımaktadır. Astrox serisinin en son amiral gemisi raket, Viktor Axelsen ve Saina Nehwal'ın kullandığı Yonex Astrox 100 ZZ'dir; Kevin Sanjaya Sukamuljo ve Gideon Marcus Fernaldi ise Astrox 88S ve Astrox 88D kullanmaktadır. Yonex ayrıca son zamanlarda en son Astrox 88S Pro ve Astrox 88D Pro modellerini piyasaya sürdü, bu modelleri bu yılın All England Turnuvası'nda oyuncuların kullandığını gördük.

Bu kategorideki başka bir harika raket serisi ise Voltric serisidir. Örneğin, Voltric Z Force II, efsanevi oyuncular Lee Chong Wei ve Lin Dan'ın tercih ettiği raketlerden biridir. Seri 2014/15 yıllarında piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, hala mağazalarda kolayca bulunabilmeleri popülerliklerini kanıtlıyor. Yonex'in 2021 kataloğunda serinin yeni eklemeleri bulunmaktadır: Voltric Glanz ve Voltric Flash Boost.

Baş ağırlıklı raketlerin potansiyel bir dezavantajı, hatta ağırlığı eşit veya başı hafif raket modellerine kıyasla biraz daha yavaş olabilecekleri olabilir. Bu nedenle, üreticilerin genellikle raket çerçevelerini biraz daha küçük yaparak veya raketleri biraz daha kısa yaparak dengelemeye çalıştıklarını sıkça görebilirsiniz, böylece kullanıcılar daha keskin ve daha hızlı bir sallantı yapabilirler.

Hız kategorisinde, Nanoflare ve Nanoray serileri var, bunlar arasında Nanoflare daha genç bir seridir. Bu kategorideki raketlerin önemli bir özelliği, baş hafif olmalarıdır, Güç kategorisindeki raketlerin tam tersidir.

Nanoflare serisinin pazarlama sloganı, "güç için inşa edilmiş baş hafif bir raketle her vuruşta hızlı ateş hızına erişin" dir ve bu, özelliklerini mükemmel bir şekilde özetler. Nanoflare serisinin mevcut modelleri, Nanoflare 700s ve 800s'nin öne çıkan modelleri de dahil olmak üzere profesyonel oyuncular arasında olduğu kadar amatör oyuncular arasında da son derece popülerdir.

Öte yandan, Nanoray serisi, Nanospeed modellerinin yerini alan baş hafif raket serisinin daha eski bir neslidir. Nanoray 800'ler ve 900'ler de mağazalarda kolayca bulunabilir.

Geleneksel olarak, baş hafif raketlerin güç eksikliği olduğuna inanıyoruz ancak modern malzemeler ve üretim teknolojisindeki ilerlemelerle artık durumun böyle olmadığını düşünüyorum. Dünya turu pistinde birçok sert vuruş oyuncusu baş hafif raketlerle oynuyor ve bu da teknik, zamanlama, fiziksel yetenek ve kişisel tercihe bağlı olduğunu ortaya koyuyor.

Kontrol kategorisi, Arcsaber serisini içerir. Bu serinin önemli bir özelliği, ağırlığının dengeli olmasıdır, bu yüzden güç ve hız arasında iyi bir dengeye sahiptirler.

Güç, Hız ve Kontrol kategorileri arasında bir yerde bulunan Duora serisine:

Bu seri, önden ve arkadan ayrı olarak belirgin bir şekilde tasarlanmış çift taraflı bir çerçeve tasarımına sahiptir. Ön taraftaki taraf genellikle güç üretimine yardımcı olan bir kutu çerçeve şekline sahiptir, arka tarafta ise V veya kılıç şeklinde bir tasarım bulunur, bu da hava direncini azaltarak sallanma hızını artırmaya yardımcı olan bir aerodinamik avantaj sağlar.

Duora'lar genellikle ağırlık olarak dengelidir, üst düzey raketleri biraz daha baş ağırlıktır. Bu nedenle, 1'den 10'a kadar bir ölçekte, 1 en az baş ağırlıklıyken ve 10 en fazla baş ağırlıklıyken, Duora'lar genellikle 6 veya 7 iken, Arcsaber'lar genellikle 5 veya 6 olma eğilimindedir.


Dürüst olmak gerekirse, Arcsaber serisinin bu kadar uzun süre hayatta kalmasını çoğu kişi beklemiyordu. Hatırladığım kadarıyla, Arcsaber 7 ilk kez 2007'de tanıtıldı ve Arcsaber 10, Pekin Olimpiyatları'ndan kısa bir süre önce 2008'de tanıtıldı. Taufik Hidayat ünlü bir şekilde Arcsaber 10'u tercih ederken, Liliyana Natsir uzun süre Arcsaber 7'yi kullanmıştır.
Arcsaber serisinin etkileyici yönlerinden biri kullanıcı dostu olması. Bu serideki raketlerin, oyun gününüz iyi gitmese bile size "yardımcı olduğunu" düşünmeniz tesadüf olmaz, böylece atışlarınızı yapabilir ve raket topu istediğiniz yere yönlendirebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.