Yonex Amerika Açıkta Fırtına gibi esti

Yonex Oyuncularından Çifte Şampiyonluk, Kim Hangi Yonex ile oynayıp şampiyon oldu?



Bu seneki Amerika Açık, Yonex açısından gerçekten sevindirici gelişmelere sahne oldu. Kerber’in başarısına önceki yazımızda değinmiştik. Hatta o satırları yazarken henüz erkekler finali de başlamamıştı. Hewitt’ten sonra Yonex raket ile oynayıp, ATP de birinciliğe yükselen olmadığı için Wawrinka’nın finaldeki başarısının aslında ne kadar önemli olacağına da dikkati çekmiştik.



Bu satırların yazarı olarak açıkçası, tek el backhand oynarken her ne kadar stilini daha çok beğeniyor olmuş olsa da, Wawrinka’nın tek el oynayıp, Grand Slam turnuvalarını kazanmasını, Federer’in dışında da birinin bunu başarabileceğini görmek açısından önemli buluyoruz.






Kadınlar ve erkeklerde şampiyon olan iki oyuncunun da Yonex Vcore serisi raketler ile oynuyor olması elbette, bize gelecek, soruları da beraberinde getirdi. Bildiğiniz gibi, Kerber, Vcore Si 100 ile, Wawrinka ise, yepyeni raketi, Vcore Duel G 97 ile oynuyor. Wawrinka’nın raketi 330 gr ağırlığındayken, Kerber’in oynadığı raket, 300 gr ağırlığında.



  • Çerçeve büyüklükleri

  • Ağırlıkları

  • Çerçeve kalınlıklarının

yanı sıra,

aralarındaki bir başka fark da Vcore Duel G de tellerin birbirine daha yakın olması… Böylece spin özelliği Vcore Si ‘lere nazaran çok az daha düşük olsa da, çok daha iyi nokta atışları yapılmasına olanak tanıyor, Duel G… Bunun yanında bir de çerçevenin kalınlığının daha düşük olması eklenince, tabiiki manevra kabiliyeti yükseliyor. Hareket dağarcığı daha yüksek oyuncular için bu sebeple Vcore Duel G raketleri daha çok tavsiye ediyoruz. Saydıklarımız dışında, tellerin birbirine daha yakın olması virasyonu da azaltan bir etken, böylece daha rahat bir oyun sunuyor, tabii ki güçlü vuruşlar yapabilen oyunculara.



SportifHayat.Com’u telefonla arayıp, raketler hakkında bizden tavsiye alanlara genelde tavsiyemiz, spin ile oynuyorsanız genelde Vcore raketleri tercih etmeleri oluyordu, fakat Yonex Ezone DR 100 raketinin gelmesiyle aslında sınırlar biraz daha bulanıklaşmıştı. Nitekim bu raket her şeyi iyi yapabiliyorken aynı zamanda, çerçevenin ayrodinamik şekli ve değişik noktalardaki kalınlık farklarıyla, oyuncuya çok daha güçlü vuruşlar da yapabilme imkanı veriyordu. Dolayısıyla son zamanlarda da veteran veya genç fark etmeksizin bizde de çok tercih edilen raketlerden biri haline gelmişti kısa zamanda.



Elbette Japon mühendisler yine rahat durmadılar ve Vcore serisini biraz daha geniş bir ürün gamına kavuşturmaya devam ediyorlar. Gerçekten de eskiyle kıyaslanmayacak kadar fazla değişik raket, çerçeve kalınlığı , büyüklüğü ve ağırlıkları ile son derece geniş bir yelpazeye sahip ve bir iki ay içinde buna yeni bir Vcore serisi daha geleceğini göz önünde bulundurursak, öncesinde 5 – 6 raketlik bir raket serisi ve toplamda sadece 2 raket serisinden, günümüzdeki ulaştığımız ürün gamının ne kadar büyük olduğunun farkına varmış oluruz.

Vcore serinde

  • Vcore Tour F

  • Vcore Duel

  • Vcore SV

olarak yeni ürün gamı

ve buna bir de Ezone DR serisini eklediğimiz ve kırılımlarını düşündüğümüzde, aslında ulaşmış olduğumuz raket model sayısı ortada oluyor. Raket seçimi konusunda aşağıdaki matriks çok güzel görsel bir açıklama yapmış oluyor.



Matriksin sağ-sol ekseni, swing hızı (sağa gidildikçe daha hızlı) , aşağı yukarı eksende ise, raket ağırlığı (yukarı gidildikçe daha ağır). Yani kondisyon ve güç konusunda kendine güvenenler, sağ yukarı tarafta, raketinin daha hafif olmasını isteyenler ve swingi daha küçük bir rayı takip eden oyuncuların sol, ve aşağıya doğru olan raketleri takip etmeleri daha doğru oluyor.








IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.